Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19: Αλήθειες και ψέμματα για το ιό που έχει ήδη πάνω από 800 χιλιάδες νεκρούς
[Euronews]: Covid-19: Αλήθειες και ψέμματα για το ιό που έχει ήδη πάνω από 800 χιλιάδες νεκρούς

[Euronews]: Covid-19: Αλήθειες και ψέμματα για το ιό που έχει ήδη πάνω από 800 χιλιάδες νεκρούς

Πεντέμισι μήνες μετά την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τις 880 χιλιάδες, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταγραφή που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συλλέγοντας στοιχεία από μεγάλο αριθμό πηγών.

Η Ινδία είναι πλέον η δεύτερη πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε αυτόν της Βραζιλίας.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων με 188.540 νεκρούς και 6.246.162 κρούσματα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στην Ινδία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 4,2 εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έναντι 4,1 εκατομμυρίων στη Βραζιλία και 6,25 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ.

Η ινδική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει 71.642 θανάτους από Covid-19, ενώ στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί 126.203 και στις ΗΠΑ 188.540.

Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ωστόσο ότι οι αριθμοί στην Ινδία είναι υποτιμημένοι, αναφέροντας τον χαμηλό αριθμό διαγνωστικών τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί και το γεγονός ότι οι θάνατοι δεν καταγράφονται πάντα σωστά. Η χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, στην οποία υπάρχουν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις παγκοσμίως, καταγράφει καθημερινά εδώ και σχεδόν έναν μήνα τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως.

Κατά μέσο όρο στην Ινδία διενεργούνται περίπου 10 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ ημερησίως, με τις αρχές να σκοπεύουν να κάνουν ακόμη περισσότερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!