Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: Αυξάνονται τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική – Κλείνουν τα σύνορα οι χώρες
[Euronews]: COVID-19: Αυξάνονται τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική – Κλείνουν τα σύνορα οι χώρες

[Euronews]: COVID-19: Αυξάνονται τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική – Κλείνουν τα σύνορα οι χώρες

Η αμερικανική ήπειρος αρχίζει να θωρακίζεται και αυτή κατά του κορονοϊού όπου τα κρούσματα αυξάνονται και εκεί μέρα με την μέρα. Οι περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει να απαγορεύουν τις πτήσεις από την Ευρώπη, κλείνουν τα σύνορα τους ενώ συστήνουν στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία για τους αμερικανούς

Η Ουάσινγκτον, με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε απόψε για όλους τους Αμερικανούς πολίτες, τους καλεί να μην φεύγουν στο εξωτερικό για κανέναν λόγο και όσοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αυτό είναι εφικτό.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω του παγκόσμιου αντίκτυπου του Covid-19», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

«Στις χώρες όπου υπάρχουν ακόμη επιλογές για να φύγουν μέσω εμπορικών διόδων, οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανωθούν για να επιστρέψουν αμέσως», πρόσθεσε.

Δεν διευκρινίστηκε αν οι αμερικανικές αρχές θα αναλάβουν τη διαδικασία επαναπατρισμού των πολιτών τους ή όχι.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται αφού έκλεισαν πολλά σύνορα χωρών σε όλον τον κόσμο, όπως αυτά των ΗΠΑ με τον Καναδά. Έχουν διακοπεί επίσης τα ταξίδια των μη Αμερικανών πολιτών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!