Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Covid-19: Με αυστηρούς περιορισμούς αντιμετωπίζει η Ευρώπη την πανδημία
[Euronews]: Covid-19: Με αυστηρούς περιορισμούς αντιμετωπίζει η Ευρώπη την πανδημία

[Euronews]: Covid-19: Με αυστηρούς περιορισμούς αντιμετωπίζει η Ευρώπη την πανδημία

Ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία επιβάλλει το Βέλγιο ενώ παράλληλα κλείνουν οι αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Η χώρα βιώνει βαριά το δεύτερο κύμα της πανδημίας με υψηλό αριθμό κρουσμάτων αλλά και θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Λιέγης, όπου ακόμα κι αν μολυνθούν οι ίδιοι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν αν είναι ασυμπτωματικοί.

Στην Καστίλη και Λεόν της Ισπανίας οι αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία χωρίς να περιμένουν κυβερνητικές ανακοινώσεις. Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 10.00 το βράδυ ‘εως τις 06.00 το πρωί. Η Ισπανία έγινε μέσα στην περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το 1 εκατ. κρούσματα.

Η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων αλλά ένα νέο γενικό lockdown όπως εκείνο του Μαρτίου δεν είναι μέσα στα σχέδια της. Πιθανότατα θα δώσει σε μεμονωμένες περιοχές τις νομικές εξουσίες για την επιβολή νέων απαγόρευσης της νύχτας, κυρίως από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

Οκτώ περιοχές έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν – Αστούριας, Χώρα των Βάσκων, Λα Ριόχα, Καταλονία, Ναβάρρα, Κανταβρία, Εξτρεμαδούρα και Καστίλλη-Λα Μάντσα, καθώς και η πόλη Μελίγια της Βόρειας Αφρικής.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει νέους περιορισμούς, αφού οι αρχές ανέφεραν ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ με περισσότερα από 19.600 νέα κρούσματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!