Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: 965 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία
[Euronews]: COVID-19: 965 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία

[Euronews]: COVID-19: 965 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία

Πλήθος οπαδών του χαιρετά ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο την ώρα που η χώρα κατέγραψε το Σάββατο 965 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 22.013.

Η χώρα έχει εντοπίσει συνολικά 347.398 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 16.508 επιπλέον από την Παρασκευή, όταν ξεπέρασε τη Ρωσία, περνώντας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό μολύνσεων πίσω από τις ΗΠΑ.

Η Βραζιλία θρηνεί περισσότερα από τα μισά θύματα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο όριο του κορεσμού.

Αν η αυξητική τάση που παρατηρείται συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, η Βραζιλία θα γνωρίσει φάση επιτάχυνσης της πανδημίας η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στις αρχές Ιουνίου.

Ο δήμαρχος του Σάο Πάολο δήλωσε ότι έχει μπει σε απομόνωση στο δημαρχείο της πόλης για να πολεμήσει τον COVID-19, αλλά και τον καρκίνο, από τον οποίο πάσχει.

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την ευρύτερη χρήση φαρμάκων κατά της ελονοσίας σε περιπτώσεις ήπιων συμπτωμάτων του νέου κορονοϊού, με τους ειδικούς της δημόσιας υγείας ωστόσο, να προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους στην υγεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!