Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: COVID-19: 4 νέα κρούσματα στην Κύπρο
[Euronews]: COVID-19: 4 νέα κρούσματα στην Κύπρο

[Euronews]: COVID-19: 4 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Τέσσερα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19ατα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στην Κύπρο από σύνολο 1.810 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως σύμφωνα με ενημέρωση, που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, τα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι τα τρία από τα τέσσερα περιστατικά εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, με τα δύο να αφορούν Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό στη Μύκονο, οι οποίοι έκαναν το τεστ ιδιωτικά, χωρίς να έχουν συμπτώματα.

Το 3ο άτομο είναι Κύπρια με συμπτώματα εδώ και μια βδομάδα, η οποία έκανε το τεστ ιδιωτικά. Το 4ο περιστατικό εντοπίστηκε από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων και αφορά Σύρια, που έφτασε στην Κύπρο χθες το βράδυ.

Διευκρινίζεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αποτελέσματα για όλα τα άτομα, που επέβαιναν στο πλοιάριο, με το αρμόδιο Υπουργείο να σημειώνει ότι εάν προκύψει νέο θετικό περιστατικό θα ανακοινωθεί αύριο.

Εξάλλου, από 631 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, ενώ από 127 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Επιπλέον, από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 58 εργαστηριακές διαγνώσεις, ενώ από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 110 εργαστηριακές εξετάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!