Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης: Νέα περίοδος στη Γενεύη για το Κυπριακό
[Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης: Νέα περίοδος στη Γενεύη για το Κυπριακό

[Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης: Νέα περίοδος στη Γενεύη για το Κυπριακό

Ανοίγεται μια νέα περίοδος με την άτυπη πενταμερή στην Γενεύη, στην συνάντηση αυτή όμως δεν θα έρθει στην ημερήσια διάταξη μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία ούτε νέα πακέτα καλής θέλησης, αλλά θα συζητηθεί κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος, δήλωσε ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ερτουγρούλογλου σε ομιλία του στο «αμερικανικό πανεπιστήμιο» Κερύνειας, ανέφερε ότι ο τ/κ «λαός» δεν είναι κοινότητα του «ελληνοκυπριακού κράτους που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία», κατά την έκφρασή του, αλλά ένας λαός κυρίαρχος και ιδιοκτήτης «κράτους».

«Προβλέπουμε ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το κλίμα μιας διαδικασίας με ανοικτό τέλος», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και 53 χρόνια απλώς και μόνο για χάρη των διαπραγματεύσεων, χωρίς να αποδέχεται τον διαμοιρασμό οποιασδήποτε εξουσίας ή αρμοδιότητας με τους Τουρκοκύπριους.

Από την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Μάρτιο του 1964, με το οποίο «σάμπως και υπήρχε ακόμα μια νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία», συνέχισε, η διεθνής κοινότητα έκανε λάθος διάγνωση του κυπριακού προβλήματος και προσέγγισε το πρόβλημα με λανθασμένη λύση.

Αν θα υπάρξει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία,πρόσθεσε, αυτή πρέπει να είναι ανάμεσα σε δύο ίσα κράτη, δύο δημοκρατίες, δύο λαούς και δύο κυριαρχίες και να γίνει αποδεχτό ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!