Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης για Βαρώσια: «Απαράδεκτες και τραγικές ενέργειες»
[Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης για Βαρώσια: «Απαράδεκτες και τραγικές ενέργειες»

[Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης για Βαρώσια: «Απαράδεκτες και τραγικές ενέργειες»

Απαράδεκτα και τραγικά χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τα όσα διαδραματίστηκαν στα κατεχόμενα την Κυριακή.

«Θα συμφωνήσω μαζί σας για τα όσα τραγικά έχουμε όλοι δει χθες να γίνονται στις κατεχόμενες περιοχές», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ, και συνέχισε: «Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες μέσα στο πλαίσιο της πρωτόγνωρης και άνευ προηγουμένου συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Μια ενέργεια που στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα και στη διεθνή κοινότητα. Μηνύματα απαξίωσης, ειδικότερα, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και την ίδια την ΕΕ που τις τελευταίες ημέρες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποτρέψουν τα όσα έγιιναν χθες».

Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας υπογράμμισε ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης παραμένει η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Το πρώτο ορόσημο είναι αυτή η προσπάθεια της κυριάς Λουτ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και το δεύτερο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, το οποίο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων, έχοντας υπόψη το τι αποφάσισε στη 1 και 2 Οκτωβρίου. Όπου εκεί έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ετοιμότητας προς την Τουρκία για να προωθήσει μια θετική ατζέντα, μια θετική προσέγγιση με την Τουρκία, εάν και εφόσον φυσικά η Τουρκία συμμορφωθεί με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που αφορούν και το Κυπριακό, και την Αμμόχωστο, και γενικότερα τη συμπεριφορά της στην ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!