Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει προβλήματα με την Τουρκία»
[Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει προβλήματα με την Τουρκία»

[Euronews]: Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει προβλήματα με την Τουρκία»

«Γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας της Τουρκίας να προωθήσει μια νέα Οθωμανική πολιτική στην περιοχή. Η Τουρκία θέλει να γίνει η περιφερειακή ηγεμονία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας στην περιφερειακή ασφάλεια, το ζήτημα της βάσης των drones στην Κύπρο, καθώς και τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό. «Βλέπουμε τη στρατιωτικοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και αυτό ανησυχεί πολύ όλες τις χώρες της περιοχής. Από τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες καταλήξαμε σήμερα με την Τουρκία να έχει προβλήματα με όλους τους γείτονες. Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα που να μην έχει προβλήματα με την Τουρκία», τόνισε.

Ερωτηθείς για την εγκαθίδρυση της βάσης drones στα κατεχόμενα, ο Κύπριος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι αυτή αφορά στον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. «Είναι για να ελέγξουν το Ισραήλ, για να ελέγξουν την Αίγυπτο. Δεν είναι βασικά για την Κύπρο, διότι δεν χρειάζεσαι βάση drone στην Κύπρο για να δεις την κατάσταση στο νησί», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη λύση δύο κρατών στο Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση μετά βδελυγμίας αντιτίθεται στη λύση δύο κρατών διότι θα δώσει πλήρη έλεγχο στην Τουρκία του λεγόμενου τουρκοκυπριακού κράτους, το οποίο αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, όχι από την Διεθνή Κοινότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!