Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Euronews]: Το CAS ανέτρεψε την ποινή αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι
[Euronews]: Το CAS ανέτρεψε την ποινή αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι

[Euronews]: Το CAS ανέτρεψε την ποινή αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι

To Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) ανέτρεψε την ποινή αποκλεισμού δύο ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που είχε επιβάλλει η UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, η αγγλική ομάδα απαλλάχθηκε από την κατηγορία για «συγκάλυψη ίδιων κεφαλαίων».

Την ποινή είχε επιβάλλει η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της UEFA. τον περασμένο Φεβρουάριο, διαπιστώνοντας σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών του FFP από την πλευρά της διοίκησης της Σίτι την περίοδο από το 2012 έως το 2016.

Το πρόστιμο από τα 30 εκατομ. ευρώ μειώθηκε στα 10 εκατομ.

Η Μάντσεστερ Σίτι «καλωσορίζει τη σημερινή απόφαση που δικαιώνει την θέση της ομάδας και τα νομικά στοιχεία που κατάφερε να παρουσιάσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κλαμπ.

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της η UEFA σημειώνει το γεγονός πως «το CAS έκρινε ανεπαρκή τα στοιχεία για την διατήρηση όλων των συμπερασμάτων της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και πως πολλές από τις παραβιάσεις ήταν εκπρόθεσμες λόγω της πενταετίας που προβλέπεται από τους κανονισμούς της UEFA».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!