Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Carlton Tavern: Η ιστορία μιας παμπ που στάθηκε όρθια χάρη στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας
[Euronews]: Carlton Tavern: Η ιστορία μιας παμπ που στάθηκε όρθια χάρη στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας

[Euronews]: Carlton Tavern: Η ιστορία μιας παμπ που στάθηκε όρθια χάρη στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας

Μια από τις παλιότερες λονδρέζικες παμπ, η Carlton tavern, ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

Πριν έξι χρόνια η παμπ που έχει πίσω της ιστορία ενός αιώνα και είχε σταθεί όρθια κατά τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου, κατεδαφίστηκε προκειμένου να γίνει εκμετάλλευση του οικοπέδου.

Δύο μέρες αργότερα, η αρμόδια επιτροπή ιστορικών μνημείων κήρυξε το κτίσμα διατηρητέο.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, εκστρατείες συλλογής υπογραφών για την αποκατάτασταση του ιστορικού τοπόσημου του Κίλμπουρι του βόρειου Λονδίνου και τελικά η παμπ ξαναχτίστηκε.

Η Πόλι Ρόμπερτσον πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις και τώρα αιαθάνεται δικαιωμένη: «Ήταν τεράστια η αγανάκτηση από το γεγονός ότι κάποιος στις 8 Απριλίου 2015 εμφανίστηκε εδώ με μπουλντόζες χωρίς καμία άδεια και αποφάσισε να ισοπεδώσει ένα μέρος που ήταν για κάποιους ανθρώπους καταφύγιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουμε έτσι. Προσωπικά, δεν θα εγκατέλειπα ποτέ»

Το αρμόδιο συμβούλιο διέταξε τους εργολάβους να ξαναχτίσουν την παμπ χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, τα τούβλα με τα οποία ήταν χτισμένο πριν έναν αιώνα το κτίριο που αναγνωρίστηκε ότι αποτελεί ιστορικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Ρομπ Κόουπ μετείχε και αυτός στην εκστρατεία επανοικοδόμησης της παμπ: «Βλέποντάς της σκεφτόμουν ότι είναι ένα ολόγραμμα αλλά τώρα που είμαι στο εσωτερικό είναι απλώς καταπληκτικό. Είναι υπέροχο. Πολλές φορές δεν πίστευα ότι θα ξαναβρισκόμασταν εδώ αλλά τα καταφέραμε».

Η παμπ Carlton tavern είναι ένα από τα λίγα κτίρια στην περιοχή του Λονδίνου που επέζησαν του Μπλιτζ, της ναζιστικής επιχείρησης βομβαρδισμών του Λονδίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!