Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brief from Brussels: Αναζήτηση πόρων για την πληρωμή των 750 δις του Ταμείου Ανάκαμψης
[Euronews]: Brief from Brussels: Αναζήτηση πόρων για την πληρωμή των 750 δις του Ταμείου Ανάκαμψης

[Euronews]: Brief from Brussels: Αναζήτηση πόρων για την πληρωμή των 750 δις του Ταμείου Ανάκαμψης

Εάν η ΕΕ μπορεί να αντλήσει χρήματα από τις αγορές μέσω του κοινού χρέους, θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει νέους κοινούς φόρους για να πληρώσει για τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ του ταμείου ανάκαμψης;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει να βρει νέες πηγές εσόδων, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τον σκεπτικισμό από ορισμένα κράτη μέλη, πρότεινε να τα συλλέξει μόνο από το 2024, όταν το χρέος θα αρχίσει να αποπληρώνεται.

Όπως στη συζήτηση για τα έξοδα, θα υπάρξουν δύο πλευρές και σε αυτή τη συζήτηση.

Ο Χόργκε Νούνεζ Φέρερ, βασικός ερευνητής του think tank CEPS, τονίζει: «Το ενδιαφέρον είναι ότι η Γερμανία αποφάσισε τώρα να ταχθεί υπέρ νέων πόρων, μαζί με τη Γαλλία. Κατά κάποιο τρόπο, πάντα θα είναι οι ίδιες χώρες που αντιστέκονται, οι πιο φειδωλές χώρες (frugal) που το βλέπουν αυτό ως έναν τρόπο να χάσουν τον έλεγχο του προϋπολογισμού σε έναν βαθμό. Παρότι πρέπει να συμφωνήσουν για τα έξοδα με ομοφωνία, υπάρχει λίγο ο φόβος των επιπτώσεων μακροπρόθεσμα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μέσω νέων πηγών που θα μπορούσαν να συμβάλουν επίσης στην πράσινη συμφωνία και στους στόχους της φορολογικής διαφάνειας.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες, θέλει να αποκτήσει μια κοινή βάση και να πετύχει επιπρόσθετη φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!