Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: BREXIT: Προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες
[Euronews]: BREXIT: Προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες

[Euronews]: BREXIT: Προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Μπορεί οι Βρετανοί να φημίζονται για την ψυχραιμία τους όμως οι ουρές χιλιομέτρων έξω από πρατήρια καυσίμων δείχνουν ότι αυτή έχει αρχίσει να χάνεται.

Αιτία η έλλειψη οδηγών φορτηγών που προκαλεί προβλήματα στη διανομή των καυσίμων στα πρατήρια.

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να χορηγήσει βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών.

«Υπάρχουν πολιτικές αρχές που εμπλέκονται σε αυτό, αλλά υπάρχει και η αρχή του να εξασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας θα έχουν τρόφιμα και καύσιμα και με δεδομένο το σκηνικό του Brexit αυτό είναι κάτι με το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβιβαστεί και να αποδεχτεί ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα θα χρειαστούμε ξένους οδηγούς να μας βοηθήσουν» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου οδηγών φορτηγών, Ροντ Μακένζι.

Η βρετανική κυβέρνηση επιστρατεύει και τον στρατό για να συνδράμει τους οδηγούς φορτηγών.

«Με την πάροδο των χρόνων έχουμε δεχτεί μια κατάσταση φτηνότερου εργατικού δυναμικού, κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, να υπονομεύει την αγορά και να οδηγεί πολλούς οδηγούς φορτηγών σε άλλους εργασιακούς τομείς. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην επιδεινώσουμε τα προβλήματα στο μέλλον. Παρόλα αυτά αποδέχομαι ότι βραχυπρόθεσμα θα εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές επιλογές και αυτό είναι που κάνουμε προληπτικά» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γραντ Σαπς.

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες της χώρας γενικά με τις ελλείψεις να είναι εμφανείς και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!