Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brexit: Πρώην πρωθυπουργοί βάλλουν κατά του Μπόρις Τζόνσον
[Euronews]: Brexit: Πρώην πρωθυπουργοί βάλλουν κατά του Μπόρις Τζόνσον

[Euronews]: Brexit: Πρώην πρωθυπουργοί βάλλουν κατά του Μπόρις Τζόνσον

Στο στόχαστρο δύο προκατόχων του που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία μπήκε την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον.

Σε κοινό τους άρθρο στους κυριακάτικους Times, Τζον Μέιτζορ και Τόνι Μπλερ κάλεσαν τους βουλευτές να απορρίψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να υπερκεράσει τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο διακινδυνεύει τόσο την ειρήνη στην περιοχή όσο και τη φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν και κάποτε αντίπαλοι μεταξύ τους, Μέιτζορ και Μπλερ υπήρξαν αμφότεροι φανατικοί πολέμιοι του Brexit. Όπως γράφουν, το νομοσχέδιο Τζόνσον θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευή που έριξε την αυλαία στις διαβόητες Ταραχές.

Ο Συντηρητικός Μέιτζορ και ο Εργατικός διάδοχός του στη Ντάουνινγκ Στριτ Μπλερ επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο Τζόνσον για την εσωτερική αγορά αμφισβητεί την ίδια την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και χαρακτηρίζουν την επίμαχη κυβερνητική πρωτοβουλία ως ντροπιαστική για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Έντονη ήταν η αντίδραση στους σχεδιασμούς Τζόνσον και από την πλευρά των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έπειτα από επικοινωνία με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχαλ Μάρτιν κάλεσε το Λονδίνο να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Εκείνος και οι πολιτικοί σε Βρετανία και Ιρλανδία έχουμε ως μόνη υποχρέωση να προστατεύσουμε τους πολίτες που υπηρετούμε, να προστατεύσουμε τις ζωές και τις δουλειές μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!