Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Brexit: Νέα εμπόδια στην εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ
[Euronews]: Brexit: Νέα εμπόδια στην εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ

[Euronews]: Brexit: Νέα εμπόδια στην εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ

Το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται τα προβλήματα που φρενάρουν την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας Ευρώπης – Βρετανίας για το Brexit.

Το νεότερο όλων έχει να κάνει με τη δήλωση υπουργού της Βρετανίας πως δεν σκοπεύει η χώρα του να τηρήσει αυστηρά όλες τις προβλέψεις για τη Βόρεια Ιρλανδία, προκαλώντας ευρωπαϊκή αντίδραση.

«Περιμένουμε η Βρετανία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε πέρσι, ειδικά για τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας. Κάθε προσπάθεια από τη Βρετανία να υπονομεύσει αυτή τη συμφωνία θα έχει σοβαρές συνέπειες» είπε ο Νταβίντ Σασόλι.

Ο υπουργος Βόρειας Ιρλανδίας είπε στη Βουλή πως θα καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα δημιουργεί δίχτυ ασφαλείας για μετακίνηση των προϊόντων χωρίς δασμούς μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τους ευρωπαϊκούς κανόνες κρατικής βοήθειας που θα ισχύουν στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Ναι, κάτι τέτοιο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και πολύ περιορισμένο. Αξιοποιούμε την δυνατότητα να μην εφαρμόσουμε τον ευρωπαϊκό κανονισμό περί άμεσης επίδρασης του άρθρου 4, σε συγκεκριμένες και πολύ λεπτομερείς περιπτώσεις. Υπάρχει προηγούμενο για τη Βρετανία και για άλλες χώρες, που χρειάστηκε να δουν εκ νέου τις διεθνείς δεσμεύσεις τους επειδή άλλαξαν οι συνθήκες» είπε ο Μπράντον Λιούις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!