Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αττική: Σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα
[Euronews]: Αττική: Σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

[Euronews]: Αττική: Σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Ενθαρρυντικές ενδείξεις, για πρώτη φορά μετά από καιρό, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική.

Από την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια οι επιστήμονες διαπιστώνουν σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου.

Οι φορείς ανέρχονται πλέον σε 40.000 από 60.000 και πλέον που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

«Tα αποτελέσματα έχουν δείξει, μια σταδιακή ύφεση στο ιικό φορτίο που συγκεντρώνεται στο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας. Εμείς βλέπουμε μια διάδοση της τάξης του 1% περίπου. Δηλαδή, γύρω στους 40.000 στην κοινότητα στο λεκανοπέδιο. Νομίζω πως θα κινηθούμε προς τα κάτω τις επόμενες ημέρες», ανέφερε στο Euronews ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαϊδης

Που οφείλεται όμως, αυτή η θετική εικόνα; Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαϊδής εξηγεί:

«Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι πως και την προηγούμενη εβδομάδα πριν το lockdown υπήρχαν μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δηλαδή μετά από μια εβδομάδα ή 14 ημέρες. Ένας άλλος λόγος βέβαια, ενδέχεται να είναι πως αρκετοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από το λεκανοπέδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι. Σίγουρα όμως, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Άρα είμαστε σε μια χρονική συγκυρία που βλέπουμε την επίδραση πολλών παραμέτρων και όχι μόνο του lockdown.»

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα που αφορούν τον κορωνοϊό στα λύματα αποτυπώνονται στα τεστ του ΕΟΔΥ και στην πίεση στα νοσοκομεία με διαφορά μερικών ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!