Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αττική: 110.000 χρήστες κοκαΐνης το Νοέμβριο-Αύξηση του ιικού φορτίου
[Euronews]: Αττική: 110.000 χρήστες κοκαΐνης το Νοέμβριο-Αύξηση του ιικού φορτίου

[Euronews]: Αττική: 110.000 χρήστες κοκαΐνης το Νοέμβριο-Αύξηση του ιικού φορτίου

Eπιβάρυνση του ιικού φορτίου στην Αττική το διήμερο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κατέγραψε η ανάλυση των λυμμάτων της Ψυττάλειας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, τις υπόλοιπες ημέρες το φορτίο παρέμενει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, ο διπλασιασμός τα Χριστούγεννα και ο τριπλασιασμός την Πρωτοχρονιά προκαλεί προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαϊδης εξηγεί:

«Το ιικό φορτίο την πρώτη περίοδο των Χριστουγέννων αυξήθηκε περίπου δύο φορές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στη συνέχεια επανήλθε περίπου στους 10.000 φορείς και στη συνέχεια είδαμε μια αύξηση, η οποία έφτασε έως και τρεις φορές επάνω την Πρωτοχρονιά, στους περίπου 30.000 φορείς. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει μια αυξημένη επιτήρηση τις επόμενες ημέρες»

Επιπέον ο καθηγητής εξήγησε πως από τα λύματα γίνεται και εκτίμηση του πληθυσμού ο οποίος χρησιμοποιεί στο δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.

Στο πλαίσιο αυτό η μείωση του πληθυσμού που παρατηρήθηκε δείχνει ότι υπήρξαν άτομα που έφυγαν από Αττική και ότι η κινητικότητα είχε μειωθεί λόγω διακοπών γιατί δεν έμπαιναν στο δίκτυο καθημερινά, καθώς ενδεχομένως δεν πήγαιναν για παράδειγμα στην δουλειά τους οι λεγόμενοι commuters.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η αύξηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στην κινητικότητα λόγω ρεβεγιόν από σπίτι σε σπίτι και σε συναθροίσεις.

110.000 χρήστες **κοκαΐνης **στην Αττική το Νοέμβριο

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown η ερευνητική ομάδα του κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!