Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Όποιος τα βάλει μαζί μας θα έχει πολύ μεγάλο κόστος»
[Euronews]: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Όποιος τα βάλει μαζί μας θα έχει πολύ μεγάλο κόστος»

[Euronews]: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Όποιος τα βάλει μαζί μας θα έχει πολύ μεγάλο κόστος»

Για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαίωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων, στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών, διακήρυξε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να προστατεύσει μόνη της τον εαυτό της.

«Δεν θα περιμένουμε να μας βγάλουν άλλοι από τη δύσκολη θέση» είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης, παρότι πρόσθεσε ότι έχουν τεθεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ τόσο οι προκλήσεις της Τουρκίας όσο και το θέμα του ατυχήματος. Σημείωσε επίσης ότι η ένταση με την Τουρκία δεν είναι πρωτόγνωρη.

«Όποιος τα βάλει μαζί μας θα έχει πολύ μεγάλο κόστος» υπογράμμισε ο κ. Φλώρος αναφέροντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να μην έχουν όλα όσα θα θέλαμε, αλλά παραμένουν άριστες συγκροτημένες δυνάμεις.

«Η Ελλάδα είναι μια δυτική δημοκρατία και θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κλιμακούμενα διπλωματικά και στρατιωτικά μέτρα» σημείωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Για τον Έβρο

Αναφερόμενος στα γεγονότα του Έβρου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε ότι η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση. «Σε μια μέρα στείλαμε 1.300 επιπλέον άτομα και θα μπορούσαμε να στείλουμε άλλες 4.000. Αλλά δεν χρειάστηκε, ελήφθησαν ακαριαίες αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν συνεχώς σε ετοιμότητα, καθώς γίνονται συνεχείς ασκήσεις, δεσμεύσεις περιοχών, δοκιμάζονται και επαναξιολογούνται τα σχέδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!