Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Ντουμπάι
[Euronews]: Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Ντουμπάι

[Euronews]: Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Ντουμπάι

Όλοι θεωρούν ότι το Ντουμπάι είναι μια καινούργια πόλη. Η ιστορία του όμως πάει 5000 χρόνια πίσω. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στην επιφάνεια μια σειρά από αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ανάμεσά τους αυτό το παλιό λιμάνι που ήταν ο εμπορικός κόμβος στην Τζουμέιρα. Το αποκαλούσαν η Λευκή Πόλη:

«Όταν ανακάλυψαν την πόλη, παρατήρησαν ότι οι τοίχοι των κτιρίων στην Τζουμέιρα ήταν από λευκό γύψινο επίχρισμα. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Φαντάστηκαν πώς ήταν η πόλη κατά τη διάρκεια της βασιλείας των Αββασιδών και την είδαν να προβάλει λευκή από τις ακτές του Περσικού Κόλπου» αναφέρει ο δρ. Μανσούρ Μποράικ, αρχαιολόγος του δήμου του Ντουμπάι.

Ο αρχαιολογικός χώρος Τζουμέιρα χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. και δίνει μια εικόνα της περιοχής, κατά τη διάρκεια του χαλιφάτου των Αββασιδών. Η γεωγραφική τοποθεσία είναι πολύ σημαντική. Βρίσκεται στην ακτογραμμή του Ντουμπάι και στο μέσο μιας σημαντικής εμπορικής οδού που συνδέει τη Μεσοποταμία, την Ινδία και το Ομάν. Βρίσκεται ανάμεσα στην αραβική και την ινδική χερσόνησο: «Αυτός ο χώρος, αυτό το κτίριο είναι πολύ σημαντικό. Γιατί; Γιατί αν δείτε το εσωτερικό του, υπάρχει μια τεράστια ωοειδής αυλή στο κέντρο. Αυτή η αυλή ήταν για τους εμπόρους, για όλους αυτούς που έρχονταν να μείνουν μία-δύο νύκτες, να κάτσουν μαζί» συμπληρώνει ο δρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!