Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Από το θεατρικό σανίδι στο σαλόνι του σπιτιού – Delivery παραστάσεων στην Πράγα
[Euronews]: Από το θεατρικό σανίδι στο σαλόνι του σπιτιού – Delivery παραστάσεων στην Πράγα

[Euronews]: Από το θεατρικό σανίδι στο σαλόνι του σπιτιού – Delivery παραστάσεων στην Πράγα

Εν μέσω πανδημίας, η παράδοση φαγητού στο σπίτι έχει γνωρίσει σημαντική αύξηση. Όμως στην Πράγα οι πολίτες πέρα από φαγητό παραγγέλνουν και θεατρικές παραστάσεις. Μέσω εικονικής πραγματικότητας, το θεατρικό σανίδι μεταφέρεται στο σαλόνι του σπιτιού εκατοντάδων Τσέχων που έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ονομάζεται Brejlando και στα τσέχικα σημαίνει γυαλιά οράσεως.

Το θέατρο στο σπίτι κοστίζει όσο ένα κανονικό εισιτήριο, ενώ προσφέρει και κάποιες πρωτόγνωρες εμπειρίες. Στο ψηφιακό περιβάλλον, οι πολίτες μπορούν να εμπλακούν με τους ηθοποιούς , ακόμη και να υποδυθούν κάποιο ρόλο. Ακόμη, μπορούν να φορούν φόρμες και δεν χρειάζεται να καλέσουν μπέιμπι σίτερ για τα παιδιά.

«Είναι ένας καλός, διαφορετικός τρόπος θέασης. Οι καλλιτέχνες έρχονται στο σαλόνι του σπιτιού μας» δήλωσε ο Ματέζ Φρίμπα.

«Είσαι πολύ κοντά στους ηθοποιούς και βιώνεις την ιστορία. Είναι μια νέα εμπειρία. Είναι υπέροχο» υποστηρίζει η σύζυγος του Ζάνα Φριμπόνα.

Το Brejlando είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου της Πράγας και των Brainz Studios. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 10 θεατρικές ομάδες. Κάθε έργο διαρκεί 60 λεπτά, ενώ η μαγνητοσκόπηση γίνεται με κάμερες 360.

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. Ελπίζουμε πως θα πετύχει, δεν έχει ξαναγίνει. Δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία» πιστεύει ο σκηνοθέτης Τόμας Ντιανίσκα.

«Είδα την παράσταση. Είναι ένα νέο μέσο και περνάω υπέροχα» υποστηρίζει η ηθοποιός Μπάρμπορα Κουμπάτοβα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!