Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Απέτυχε η προσπάθεια ένταξης των εργαζομένων της Amazon σε συνδικάτο
[Euronews]: Απέτυχε η προσπάθεια ένταξης των εργαζομένων της Amazon σε συνδικάτο

[Euronews]: Απέτυχε η προσπάθεια ένταξης των εργαζομένων της Amazon σε συνδικάτο

Απέτυχε η προσπάθεια ένταξης των εργαζομένων της Amazon σε συνδικάτο, κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα μεταξύ των 6.000 εργαζομένων μόλις το 53% έσπευσε να ψηφίσει και από αυτό οι 1.798 απέρριψαν την πρόταση ενώ 738 τάχθηκαν υπέρ.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να θεωρήσει ότι τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας είναι κατά οιονδήποτε τρόπο επικύρωση των συνθηκών εργασίας της Amazon και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους της. Το αντίθετο. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τον ισχυρό αντίκτυπο του εκφοβισμού και της παρέμβασης του εργοδότη», είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου στο οποίο θα εντάσσονταν οι εργαζόμενοι αν υπερίσχυε το «ναι».

Είχε προηγηθεί έντονη εκστρατεία κατά του συνδικαλιστικού κινήματος από τον αμερικανικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ και είδε τα έσοδά του να αυξάνονται κατακόρυφα στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου που θα εντάσσονταν οι εργζόμενοι να κατήγγειλε ακόμα παράνομη και σοκαριστική συμπεριφορά της Amazon στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η εταιρεία απάντησε με βίντεο εργαζομένων της, μια από τις οποίες έλεγε: «Γνωρίζουμε από πριν ποιος είναι ο μισθός του κάθε εργαζομένου στην εταιρεία ανάλογα με την θέση και την προϋπηρεσία του. Αυτό είναι κάτι γνωστό σε όλους, είναι δημόσιο, υπάρχει διαφάνεια, επομένως εγω δεν μπορώ να δω σε τι θα μας ωφελούσε η ένταξη, δεν είναι κάτι που χρειαζόμασταν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!