Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Απελάθηκαν από την Τσεχία δεκάδες ρώσοι διπλωμάτες
[Euronews]: Απελάθηκαν από την Τσεχία δεκάδες ρώσοι διπλωμάτες

[Euronews]: Απελάθηκαν από την Τσεχία δεκάδες ρώσοι διπλωμάτες

Δεκάδες Ρώσοι διπλωμάτες και προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τσεχική Δημοκρατία μετά την απόφαση για «ισότιμη εκπροσώπηση» στις διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών.

Η συμφωνία προβλέπει αμοιβαιότητα στον αριθμό του προσωπικού ανάμεσα στην ρωσική πρεσβεία στην Πράγα και την τσέχικη πρεσβεία στην Μόσχα, επιτρέποντας στην καθεμία να παραμείνουν επτά διπλωμάτες και 25 διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικό προσωπικό.

Το ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος που εστάλη για να παραλάβει τους απελαθέντες ουσιαστικά Ρώσους διπλωμάτες αναχώρησε από το αεροδρόμιο Βάτσλαβ Χάβελ το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Τσεχική Δημοκρατία είχε απελάσει άμεσα τον περασμένο Απρίλιο 18 υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι προσδιορίστηκαν ως αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ενώ για άλλους 63 διπλωμάτες και προσωπικό είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Μαΐου για να φύγουν από τη χώρα.

Έλαβε την απόφαση να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα τον Απρίλιο μετά από τις κατηγορίες που εκτόξευσε ότι ρώσοι μυστικοί πράκτορες κρύβονταν πίσω από μια σειρά θανατηφόρων εκρήξεων τον Οκτώβριο του 2014 σε αποθήκη πυρομαχικών στο Βρμπετιτσε της περιοχής Ζλιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!