Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αντίο σε ελληνικό και κυπριακό καλοκαίρι λένε οι ομογενείς της Αυστραλίας
[Euronews]: Αντίο σε ελληνικό και κυπριακό  καλοκαίρι λένε οι ομογενείς της Αυστραλίας

[Euronews]: Αντίο σε ελληνικό και κυπριακό καλοκαίρι λένε οι ομογενείς της Αυστραλίας

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να παρατείνει σιωπηλά την απαγόρευση τα ταξίδια των Αυστραλών στο εξωτερικό έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Έλληνες και Κύπριοι ομογενείς λένε δυστυχώς αντίο στο φετινό καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο αφού δεν θα μπορούν να φύγουν από την χώρα.

Όπως γράφει η ομογενειακή ιστοσελίδα “Νέος Κόσμος” , η παράταση δόθηκε σιωπηλά χωρίς πολλές ανακοινώσεις με στόχο, όπως είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος «να ελεγχθεί η πανδημία».

Εκτιμάται ότι πέρσι κάπου 12 εκατομμύρια Αυστραλοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό και δαπάνησαν κοντά 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πιστεύεται ότι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση απαγορεύει τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι να κάνουν οι Αυστραλοί διακοπές στη χώρα τους και να δαπανήσουν τα χρήματα εδώ, τώρα που δοκιμάζεται η οικονομία.

Λόγω της απαγόρευσης αυτής άλλαξαν πάλι και τα σχέδια των αεροπορικών εταιριών και η σύνδεσή τους με την Ελλάδα δεν είναι τόσο συχνή ενώ μεταφέρουν εκεί μόνο Έλληνες πολίτες ή επιβάτες με ευρωπαϊκά διαβατήρια που επαναπατρίζονται.

Την ίδια στιγμή ο «Νέος Κόσμος» δέχεται αρκετά παράπονα από ομογενείς που ισχυρίζονται ότι αεροπορικές εταιρίες ή ταξιδιωτικά γραφεία τους κρατάνε μεγάλα ποσά επειδή δεν μπορούν να ταξιδέψουν και δεν θέλουν να αλλάξουν την ημερομηνία του ταξιδιού τους για του χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αυστραλοί πολίτες, εκτός ειδικών περιπτώσεων, δεν μπορούν να φύγουν από την Αυστραλία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!