Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αντ. Γκουτέρες: Οι ναυτικοί στο κέντρο του μέλλοντος της ναυτιλίας
[Euronews]: Αντ. Γκουτέρες: Οι ναυτικοί στο κέντρο του μέλλοντος της ναυτιλίας

[Euronews]: Αντ. Γκουτέρες: Οι ναυτικοί στο κέντρο του μέλλοντος της ναυτιλίας

«Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας – οι ναυτικοί στο κέντρο του μέλλοντος της ναυτιλίας – αποτίει φόρο τιμής στον επαγγελματισμό και στις αντοχές των ναυτικών και αναγνωρίζει τον αναντικατάστατο ρόλο τους στη διασφάλιση της ζωτικούς σημασίας αλυσίδας εφοδιασμού, όπως και στη μεταφορά το 80% του παγκόσμιου εμπορίου σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές» τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στις επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους στη ναυτιλία. «Η επιδημία COVID-19 συνεχίζει να ασκεί τεράστια σωματική και ψυχολογική πίεση στα 2 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο. Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρατεταμένη παραμονή στη θάλασσα, με υπηρεσίες που εκτείνονται πολλούς μήνες πέρα από τα συμβόλαια τους. Χωρίς τη δυνατότητα να αποβιβαστούν, να επαναπατριστούν και να αλλάξουν με άλλα πληρώματα, χωρίς πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, οι ναυτικοί αντιμετωπίζουν μια ανθρωπιστική κρίση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον της ναυτιλίας» σημειώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα δεινά τους ονομάζοντας επίσημα τους ναυτικούς και το υπόλοιπο ναυτικό προσωπικό ως «απαραίτητο προσωπικό», εξασφαλίζοντας ασφαλή αλλαγή πληρωμάτων, εφαρμόζοντας τα υπάρχοντα πρωτόκολλα και επιτρέποντας στους ναυτικούς να επαναπατριστούν και σε άλλους να μπαρκάρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!