Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ανησυχούν οι μουσουλμάνοι μετά την επίθεση στην πόλη Χανάου
[Euronews]: Ανησυχούν οι μουσουλμάνοι μετά την επίθεση στην πόλη Χανάου

[Euronews]: Ανησυχούν οι μουσουλμάνοι μετά την επίθεση στην πόλη Χανάου

Οι μουσουλμάνοι στη γερμανική πόλη Χανάου προσήλθαν στα τενέμη για την προσευχή της Παρασκευής σε κλίμα θρήνου.

Μετά το μακελειό τα ξημερώματα της Πέμπτης ανησυχούν για την ασφάλειά τους, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν.

Είναι χαρακτηριστικά όλα όσα είπαν στην κάμερα του euronews.

«Η ελπίδα μας είναι ισχυρότερη από το φόβο, η ελπίδα για το καλό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, η χώρα μας είναι ανοιχτή και για αυτό το λόγο δε θέλουμε να απομονωθούμε εδώ», δηλώνει ένας νεαρός.

«Οι γονείς μας μετανάστευσαν από ισλαμισκές χώρες πολλά χρόνια πριν, κυρίως λόγω διώξεων. Εμείς γεννήθηκαμε εδώ και πάντα νιώθαμε πολύ άνετα και πολύ ασφαλείς εδώ. Θεωρούμε τη Γερμανία πατρίδα μας. Μόνο που η ατμόσφαιρα είναι λίγο, πώς να το πω, φοβόμαστε λίγο», λέει μια γυναίκα.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ, αλλά δεν φοβόμαστε. Υπάρχουν ορισμένοι φανατικοί μεταξύ των μουσουλμάνων για τους οποίους ανησυχούν οι Γερμανοί. Κι εμείς όμως φοβόμαστε, τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς οι πολιτικές κάνουν εναντίον αυτών των ανθρώπων και τι γίνεται για αυτά τα φαινόμενα», σημειώνει ένας ηλικιωμένος.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ανακοίνωσε αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε μουσουλμανικούς θεσμούς και κυρίως σε τεμένη της Γερμανίας. Σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια παρακολουθούνται ακόμη πιο έντονα.

Η απεσταλμένη του euronews, Τζέσικα Σολτς, μεταδίδει: «Μετά την επίθεση, οι κάτοικοι της πόλης Χανάου θρηνούν εδώ στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!