Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ανησυχία για την νοτιαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού
[Euronews]: Ανησυχία για την νοτιαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού

[Euronews]: Ανησυχία για την νοτιαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στη Νότια Αφρική ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους επιστήμονες, αφού τέτοια κρούσματα εντοπίζονται πλέον και στην Ευρώπη.

Η Χουρια Τεγκαλι ασχολείται με την βιοπληροφορική και είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε το νοτιαφρικανικό στέλεχος του κορονοϊού. Εξηγεί τι γνωρίζουμε ως τώρα για αυτό και ποιοι είναι οι φόβοι, αλλά πρώτα απαντά αν μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει αυτήν την εξέλιξη.

Η ίδια αναφέρει: «Είναι αναπόφευκτο. Ο ιός εξελίσσεται και όσο περισσότερο εξαπλώνεται με ανεξέλεγκτο τρόπο σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, τόσο περισσότερες πιθανότητες δίνονται γιΑ τον ιό για να εξελιχθεί, τόσο περισσότερες πιθανότητες δίνονται στον ιό να μολύνει ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και να προκύψουν νέες παραλλαγές του που θα διαφυγουν και θα εξαπλωθούν στην κοινότητα. (…) __Θα συμβεί και όπως έχουν πει πολλοί άνθρωποι, τώρα βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στον ιό. Πρέπει να μειώσουμε τη μετάδοση, πρέπει να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους πριν εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και πριν αυτές οι παραλλαγές αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση με τρόπο που εμείς δεν θα μπορεί να ελεγξουμε».

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ανακοινωσε την Τρίτη το νέο γιγαντιαάιο και άκρως φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησής του για να μπορέσει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο τέτοιο σχέδιο στην ιστορία της χωρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!