Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Animasyros 2021: Οι νικητές και τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων
[Euronews]: Animasyros 2021: Οι νικητές και τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

[Euronews]: Animasyros 2021: Οι νικητές και τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

To 14o Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έριξε αυλαία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση διήρκεσε 5 μέρες και περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 180 ταινίες, 7 διαγωνιστικά τμήματα, το διεθνές πανόραμα και δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Δεν έλειψαν, όπως κάθε χρόνο τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και η καθιερωμένη Αγορά. Είναι αξιοσημείωτο ότι 23.000 θεατές παρακολούθησαν τις διαδικτυακές προβολές και τις εργασίες της Αγοράς.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που στηρίζουν το Φεστιβάλ από την πρώτη του κιόλας χρονιά, σε συνδιοργάνωση με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του φεστιβάλ Βασίλης Καραμητσάνης μίλησε στο Euronews για τη φετινή διοργάνωση και τις δικές του εντυπώσεις από το 14ο Animasyros: «Αυτό που μένει από το Animasyros 2021 είναι η ικανοποίηση της επιτυχούς διοργάνωσης, αλλά και μια νοσταλγία για όλα αυτά που ζήσαμε αυτές τις πέντε μέρες. Ήταν μια ιδιαίτερη διοργάνωση η φετινή, όπως και η περσινή, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, που έχουν θίξει σοβαρά και τον οπτικοακουστικό κλάδο και τα φεστιβάλ animation. Αυτό που θα κρατήσω, ή προσωπικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πώς ο κόσμος θέλει να δει να συμβαίνει η επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένου και του animation.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!