Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Με ανίερη συμμαχία ενισχύεται η ακροδεξιά στην Ευρώπη
[Euronews]: Με ανίερη συμμαχία ενισχύεται η ακροδεξιά στην Ευρώπη

[Euronews]: Με ανίερη συμμαχία ενισχύεται η ακροδεξιά στην Ευρώπη

Τα κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς έκαναν ένα μεγάλο βήμα προς την ενότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική. 15 κόμματα από 14 χώρες εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούν μια ΕΕ βασισμένη σε κυρίαρχα κράτη μέλη αντί για μια ομοσπονδιακή ΕΕ.

«Πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις απαραίτητη, αλλά μόνο στη βάση ελεύθερων εθνών που συνεργάζονται μεταξύ τους με ελεύθερο τρόπο. Όχι λοιπόν αυτό που έχει γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα δικαιοκρατικό σύστημα ενσωματωμένο αυστηρό σύστημα τιμωρίας, ένα εθνικό κράτος πάνω από όλα τα άλλα. Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή συνεργασία που θέλουμε. Θέλουμε εναλλακτική λύση και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή συνεργασία επιφέρει μια καλύτερη ένωση», Γκέρολφ Ανενμανς, ευρωβουλευτής Vlaams Belang, των Φλαμανδών δηλαδή Βέλγων.

Οι κύριες δυνάμεις πίσω από τη δήλωση είναι το πολωνικό κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη, το Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν, η Εθνοσυνέλευση της Μαρίν Λεπέν, αλλά η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Επίσης, οι ομοϊδεάτες του Μουσολίνι Τζόρτζια Μελόνι είναι επίσης παρόντες. Αλλά το γερμανικό AFD λείπει από τον κατάλογο. Με τη συνεργασία αυτή τίθεται επί τάπητος και η δημιουργία μιας νέας πολιτικής ομάδας στο ΕΚ.

«Φυσικά, αυτός θα μπορούσε να είναι ο στόχος, αλλά αυτό δεν είναι στην ημερήσια διάταξη τώρα, δεν είναι το πιο επείγον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!