Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Άνγκελα Μέρκελ: Ταχείες διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς
[Euronews]: Άνγκελα Μέρκελ: Ταχείες διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

[Euronews]: Άνγκελα Μέρκελ: Ταχείες διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

Φορώντας ένα μαύρο ταγέρ κι έχοντας στον πλευρό της τον Άρμιν Λάσετ, ο οποίος μετά το ατόπημα των προηγούμενων ημερών ήταν πιο συγκρατημένος, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το κέντρο συγκέντρωσης και διανομής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς.

Υποσχέθηκε ταχείες διαδικασίες μακριά από την γραφειοκρατεία.

«Την διαχωρίζουμε στην μέση. Την συνδέουμε με την αρωγή που παρείχαμε στις προηγούμενες καταστροφές από πλημμύρες. Αυτήν την φορά η βοήθεια όμως θα έχει να κάνει περισσότερο με την ανοικοδόμηση», διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολούθως προσπάθησε να δώσει μία πειστική απάντηση για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε πλημμύρες.

«Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας και το Ομοσπονδιακό γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Καταστροφών εξέδωσαν προειδοποιήσεις. Αυτές πάνε στις περιφέρειες μετά κι εκείνες με την σειρά τους κάνουν ότι είναι εφικτό. Αλλά φυσικά δεν είναι εύκολο όταν έχεις, όπως το είπε κι ο δήμαρχος εξάλλου μια τέτοια πλημμύρα όπως πριν 700 χρόνια», ανέφερε η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Ο επίδοξος διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία υποστήριξε ότι ανάλογα φαινόμενα πιθανά θα συμβαίνουν συχνότερα στο μέλλον.

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό, να δημιουργήσουμε νομικό υπόβαθρο για αποκατάσταση της φύσης. Να δημιουργήσουμε περισσότερες προστατευμένες λεκάνες απορροής βρόχινου νερού και να απορροφά σ’ επείγουσα κατάσταση. Υπάρχει μακρύς κατάλογος τέτοιων μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!