Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Άνγκελα Μέρκελ: Στηριξη στα δυτικά Βαλκάνια
[Euronews]: Άνγκελα Μέρκελ: Στηριξη στα δυτικά Βαλκάνια

[Euronews]: Άνγκελα Μέρκελ: Στηριξη στα δυτικά Βαλκάνια

Λίγες ημέρες πριν το κύκνειο άσμα της Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελάριος της Γερμανίας μετέβη στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τους αρχηγούς 6 κρατών και κυβερνήσεων των δυτικών Βαλκανίων.

Στόχος της να επαναβεβαιώσει την θέση της Γερμανίας περί θετική προοπτικής στην ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε. παρά τα εμπόδια.

«Όταν τα κριτήρια θα έχουν υλοποιηθεί η Ε.Ε. θα πρέπει να τηρήσει τον λόγο της και να μην ανακαλύπτει καινούρια κριτήρια, διότι δεν θα θέλει για ντόπιους πολιτικούς λόγους να προχωρήσει στην ένταξη. Αν δεν προχωρά για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους τότε πολύ απλά προκαλεί απογοήτευση», υποστήριξε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας εξήρε μάλιστα την πρόοδο Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας όσον αφορά στο κράτος δικαίου, στηρίζοντας απόλυτα την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων οι οποίες επί γερμανικής προεδρίας μπλόκαρε η Βουλγαρία.

Στις διμερείς συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε και τις περαιτέρω γερμανικές επενδύσεις στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων ώστε να στηριχθούν οι οικονομίες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!