Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους η Άγκυρα – Συνάντηση Δένδια- Χριστοδουλίδη στην Αθήνα
[Euronews]: Ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους η Άγκυρα – Συνάντηση Δένδια- Χριστοδουλίδη στην Αθήνα

[Euronews]: Ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους η Άγκυρα – Συνάντηση Δένδια- Χριστοδουλίδη στην Αθήνα

Ανεβάζει επικίνδυνα για μια ακόμη φορά τους τόνους η Άγκυρα, δείχνοντας τη σφοδρή ενόχλησή της για την αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα Αθήνα και Παρίσι. Την Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Η ελληνική πλευρά υπογραμμίζει πως οι τουρκικές ενέργειες καταπατούν κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και της απλής λογικής. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έχει ανακοινωθεί πως εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Από τις αρχές του 2021, η Ελλάδα διέπραξε 1989 παραβιάσεις εναντίον του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών με στρατιωτικά θαλάσσια και αεροπορικά οχήματα, υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ για την Κύπρο λέει ότι θα συνεχίσει η Τουρκία να είναι εγγυήτρια δύναμη.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, ταγματάρχης Πινάρ Καρά, είπε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ΅τδβκΆ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες συμμαχίας».

«Παρά όλες τις εκκλήσεις μας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειές της που παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!