Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Αναστασιάδης: «Ταφόπλακα» στο Κυπριακό αν η Τουρκία προχωρήσει με τις απειλές της στα Βαρώσια
[Euronews]: Ν. Αναστασιάδης: «Ταφόπλακα» στο Κυπριακό αν η Τουρκία προχωρήσει με τις απειλές της στα Βαρώσια

[Euronews]: Ν. Αναστασιάδης: «Ταφόπλακα» στο Κυπριακό αν η Τουρκία προχωρήσει με τις απειλές της στα Βαρώσια

Αν η Τουρκία προχωρήσει στις απειλές της ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα Βαρώσια αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα στο Κυπριακό δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την 245η επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και εν όψει της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 ζήτησε από τους παρόντες στην εκδήλωση επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών όπως μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους την ανάγκη «να τονίσουν στον κ. Ερντογάν να αποφύγει από το να πυροδοτήσει περαιτέρω την ένταση μέσω των όποιων νέων παράνομων ενεργειών ειδικότερα όσον αφορά τα Βαρώσια».

«Αν η Τουρκία προχωρήσει με τέτοιες πράξεις- και επαναλαμβάνω ειδικότερα σε σχέση με τα Βαρώσια – αυτό θα είναι η ταφόπλακα, όχι μόνο για τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αλλά το σημαντικότερο, στην εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής διευθέτησης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε ακόμη τις προτάσεις τις οποίες υπέβαλε για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), προκειμένου να αποπυροδοτηθεί η ένταση και αναφέρθηκε στα ΜΟΕ για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, περιλαμβανομένου του λιμένα της, το παράνομο αεροδρόμιο, το πρόσθετο πρωτόκολλο και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη συνεχόμενη στήριξη των ΗΠΑ στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό επί της συμφωνημένης βάσης, δηλαδή μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σύμφωνα με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!