Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Αναστασιάδης στην ΕΡΤ: Βέτο στην τελωνειακή ένωση εάν η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της
[Euronews]: Ν. Αναστασιάδης στην ΕΡΤ: Βέτο στην τελωνειακή ένωση εάν η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

[Euronews]: Ν. Αναστασιάδης στην ΕΡΤ: Βέτο στην τελωνειακή ένωση εάν η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Το ενδεχόμενο η Κύπρος να θέσει ΒΕΤΟ στο θέμα της αναβάθμισης της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των κρατών της ΕΕ τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Λίγο πριν την σύγκληση της πενταμερούς άτυπης συνάντησης στη Γενεύη για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης, μίλησε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κύπρο, Μανιάνα Καλογεράκη. Εκτενή σημεία της συνέντευξης μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο των 21:00, και ολόκληρη συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Ειδικές Αποστολές – live» με τον Φάνη Παπαθανασίου .

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, οι όποιες εχθρικές ενέργειες εναντίον είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου έχουν ένα κοινό γνώρισμα: Την επιθετικότητα, την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συνεπώς υπάρχει η σύμπτωση θέσεων όσον αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων ανεξαρτήτων κρατών. Το ίδιο θα συνέβαινε αν ένα εκ των άλλων συνεργαζομένων κρατών αντιμετώπιζε τα ίδια φαινόμενα. Εκείνο όμως που ιδιαίτερα χαρακτηρίζει τα προβλήματα που η Ελλάδα και η Κύπρος σήμερα αντιμετωπίζουν είναι και – αν θέλετε – οι ανέκαθεν στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συνεπώς δεν είναι θέμα διαχωρισμού ή κοινού δόγματος, είναι θέμα κοινών θέσεων: Πώς αντιμετωπίζεται η τουρκική προκλητικότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!