Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αναστασιάδης προς Τατάρ: «Κανείς δεν θα δεχτεί τη λύση των δύο κρατών»
[Euronews]: Αναστασιάδης προς Τατάρ: «Κανείς δεν θα δεχτεί τη λύση των δύο κρατών»

[Euronews]: Αναστασιάδης προς Τατάρ: «Κανείς δεν θα δεχτεί τη λύση των δύο κρατών»

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Κύπρο οι δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει αποκλείσει κατηγορηματικά τη λύση των δύο κρατών.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη η θέση του ήταν ξεκάθαρη πως η λύση που μπορεί να εξευρεθεί είναι αποκλειστικά και μόνο στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής, των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης στην ανακοίνωσή του τονίζει μάλιστα ότι όταν ο Ερσίν Τατάρ ήγειρε κατά τη συνάντηση το θέμα της λύσης των δύο κρατών, ο ίδιος όχι μόνο την απέρριψε, αλλά επιχειρηματολόγησε και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάνεις σε διεθνές επίπεδο, στον ΟΗΕ και ειδικά στην ΕΕ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοιου είδους λύση.

Την ίδια ώρα περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος την επίσκεψή του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δήλωσε ότι έγινε για να δείξει στον κόσμο πόσο αποφασισμένη είναι η Άγκυρα να προβεί σε κάθε είδους βήμα στην περιοχή.

Χαρακτηρίζοντας για μια ακόμα φορά Αθήνα και Λευκωσία κακομαθημένες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «λόγω της αδιάλλακτης στάσης του διδύμου Ελλάδας – Κύπρου σηκώνουμε τα μανίκια για να χτίσουμε ένα μέλλον, αφήνοντας στην άκρη συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που δεν έχουν νόημα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!