Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αναρρώνει ο Πάπας Φραγκίσκος
[Euronews]: Αναρρώνει ο Πάπας Φραγκίσκος

[Euronews]: Αναρρώνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, διαβεβαιώνει το Βατικανό μία ημέρα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικης Εκκλησίας χειρουργήθηκε στο παχύ έντερο, μία επέμβαση που είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό όπως αναφέρουν στελέχη της Αγίας Έδρας και δεν εμπνέει ανησυχία.

Η επέμβαση διήρκησε τρεις ώρες και εξελίχθηκε ομαλά. Ο Ποντίφικας θα παραμείνει στο νοσοκομείο μία εβδομάδα εφόσον δεν υπάρξουν επιπλοκές.

Από τη Ρώμη, η ανταποκρίτρια του euronews Τζόρτζια Ορλάντι μεταδίδει:

«Την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου ευδιάθετος χαιρέτησε τον κόσμο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είπε ότι θα ταξιδέψει σε Ουγγαρία και Σλοβακία το Σεπτέμβριο, ο Πάπα Φραγκισκος εισήχθη στο νοσοκομείο. Το Βατικακό έκανε λόγο για προγραμματισμένη επέμβαση για την αντιμετώπιση φλεγμονής στο παχύ έντερο. Όπως αναφέρουνο ι ειδικοί η επέμβαση είναι τυπική και Ποντίφικας δεν ανέβαλε καμία από τις προγραμματισμένες επισκέψεις του. Όμως βρίσκεται σε μία ηλικία που κάθε χειρουργίο σημειώνεται. Σε γενικές γραμμές η υγεία του είνανι καλή με εξαίρεση κάποια προβλή΄ματα στην αναπνοή γα πόδια και την πλάτη. Ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι του ευχήθηκαν πλήρη ανάρρωση.»

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!