Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ανάπτυξη 4,3% και 3,8% για 2021 και 2022 προβλέπει η Κομισιόν για Κύπρο
[Euronews]: Ανάπτυξη 4,3% και 3,8% για 2021 και 2022 προβλέπει η Κομισιόν για Κύπρο

[Euronews]: Ανάπτυξη 4,3% και 3,8% για 2021 και 2022 προβλέπει η Κομισιόν για Κύπρο

Ανάπτυξη 4,3% και 3,8% αντίστοιχα για τα έτη 2021 και 2022 προβλέπει η Κομισιόν για την Κύπρο, σύμφωνα με τις θερινές της οικονομικές προβλέψεις, που δημοσιεύθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες και παρουσίασε ο Επίτροπος Τζεντιλόνι.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο για την Κύπρο στο κείμενο των προβλέψεων της Κομισιόν, αναφέρεται ότι “παρά τα μέτρα lockdown στις αρχές του έτους, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2021 (+ 2% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020)”.

Τονίζεται ότι “η ανάκαμψη της δραστηριότητας, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2020, οφείλεται στην εγχώρια ζήτηση, υποστηριζόμενη από δημοσιονομικά κίνητρα και από εξαγωγές υπηρεσιών εκτός του τουρισμού”.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι σε ετήσια βάση, η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ αναμένεται να είναι 4,3% το 2021, ποσοστό υψηλότερο από το προβλεπόμενο την άνοιξη, λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο επιδόσεων το πρώτο τρίμηνο και της σημαντικής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο.

Σημειώνει ακόμη ότι “ο επιταχυνόμενος ρυθμός εμβολιασμού και η βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και στην υπόλοιπη ΕΕ, οδήγησαν σε σημαντική χαλάρωση των εσωτερικών και ταξιδιωτικών περιορισμών από τα μέσα Μαΐου, θέτοντας το έδαφος για διαρκή ανάπτυξη τους επόμενους μήνες”.

Ωστόσο, καταγράφει ότι “ο τουριστικός τομέας αναμένεται να ανακάμψει μόνο σταδιακά, καθώς παραμένει αβεβαιότητα σε σχέση με τα διεθνή ταξίδια, ιδίως από το Ηνωμένο Βασίλειο – μια σημαντική αγορά για την Κύπρο – που δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!