Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η αμερικανική απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου
[Euronews]: Η αμερικανική απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου

[Euronews]: Η αμερικανική απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου

Είκοσι χρόνια μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πολλοί θεωρούν πλέον ότι η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών με πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν ήταν η δέουσα. Αυτό υποστηρίζει και ο Γκιλ Μπαρντόλαρ, ερευνητής σε θέματα άμυνας και ασφάλειας και ο ίδιος με θητεία στο Αφγανιστάν ως πεζοναύτης.

Γκιλ Μπαρντόλαρ, αμυντικός αναλυτής: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν η καλύτερη απάντηση στην επίθεση. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να δείτε αυτούς τους πολέμους τώρα 20 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου και να πείτε ότι ήταν κάθε άλλο παρά αποτυχίες. Ξέρετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν περίπου έξι και μισό τρισεκατομμύρια, πιθανώς πολύ περισσότερα όταν θα γίνει ο τελικός απολογισμός. Επτά χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από αυτούς τους πολέμους. Η υποχώρηση από το Αφγανιστάν και η αποχώρηση, νομίζω ότι ωρίμασε. Ήταν προκαθορισμένο πριν από χρόνια. Ο τρόπος που έγινε ήταν προφανώς ταπεινωτικός για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά νομίζω ότι δεν μπορείτε να δείτε αυτούς τους πολέμους και να νομίζετε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί μια τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

euronews: Τι πιστεύετε για τα τελευταία 20 χρόνια πολέμου που οδήγησαν τους Ταλιμπάν να ανακτήσουν τον έλεγχο λίγο πριν τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείψουν τη χώρα τον περασμένο μήνα;

Γκιλ Μπαρντόλαρ, αμυντικός αναλυτής: «Νομίζω ότι είναι μια απόδειξη για τα 20 χρόνια ύβρεως και πραγματικά αυταπάτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!