Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Αλληλεγγύη» της Πολωνίας για τη Λευκορωσία
[Euronews]: «Αλληλεγγύη» της Πολωνίας για τη Λευκορωσία

[Euronews]: «Αλληλεγγύη» της Πολωνίας για τη Λευκορωσία

Η Γιανα Σοστακ είναι ακτιβίστρια από την Λευκορωσία που όμως ζει στην Πολωνία. Φωνάζοντας έξω από τα γραφεία των αντιπροσωπιών των ευρωπαϊκών θεσμών στην Βαρσοβία, εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή της στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πατρίδα της, την Λευκορωσία.

«Ολη η κατάσταση είναι για όλους εμάς, κατά την άποψή μου, μια δικαιολογία για τη δημιουργία μιας νέας διασποράς, μιας νέας Λευκορωσίας», λέει η ίδια στην κάμερα του euronews.

Ολοένα και πιο πολλοί από τους ηγέτες της λευκορωsικής αντιπολίτευσης έρχονται πλέον στην Βαρσοβία, συμπεριλαμβανομένων της Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια και της Ολγας Κοβάλκοβα που είναι μέλος της προεδρίας του Συντονιστικού Συμβουλίου της Λευκορωσίας.

Η τελευταία πρόσφατα εκδιώχθηκε από το καθεστώς Λουκασένκο και ήρθε στην Πολωνία. «Με βάλαν σε ένα δικό τους αμάξι και με μετέφεραν εκτός λευκορωσικής επικράτειας. Κάλεσα την πρεσβεία της Πολωνίας και τους είπα για την κατάστασή μου. Ηταν δυο και μισή το πρωί. Αυτοί κανόνισαν να με αφήσει η πολωνική πλευρά να εισέλθω στην χώρα».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας εκφράζει δημόσια την υποστήριξή του στον λευκορωσικό λαό που μάχεται για την αλλαγή. «Το λευκορωσικό έθνος πρέπει να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για την ελευθερία του. Εμείς οι Ευρωπαίοι χρωστάμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους. Για αυτό δημιουργήσαμε ένα ειδικό πρόγραμμα που ονομάζεται Αλλελεγγύη για την Λευκορωσία», λέει ο Μάρσιν Πρζιντατζ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!