Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Αλλαγή χρονιάς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
[Euronews]: Αλλαγή χρονιάς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

[Euronews]: Αλλαγή χρονιάς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

«Καλώς ήλθατε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είμαι ο Ευρωπαίος Αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, ο ανταποκριτής σας στο διάστημα. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος γιόρταζε τα Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά, η ζωή στον διαστημικό σταθμό συνεχίστηκε κατά το σύνηθες σε εντατικούς ρυθμούς. Υπήρχαν πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, μαζευτήκαμε όλοι μαζί. Είχαμε μια πολύ ωραία γιορτή. Γιορτάσαμε τα γενέθλια του Όλεγκ Σκριπότσκα, που είναι ένας από τους Ρώσους συναδέλφους μας. Ήταν ένας διαφορετικός τρόπος να γιορτάσουμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, γιατί μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων.

Ευρωπα¨Ϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, γιατί όλοι προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες. Δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από το να γιορτάσουμε την έλευση του νέου έτους σε διαφορετικές ώρες.

Η πρώτη Πρωτοχρονιά ήταν σε ώρα Μόσχας. Τραγουδήσαμε και το γιορτάσαμε πολύ. Μετά, κατά τις 11, όταν ήταν μεσάνυχτα στην Ιταλία, που είναι η χώρα μου, εγώ γιόρτασα την ιταλική Πρωτοχρονιά και μετά τα μεσάνυχτα ώρα Γκρίνουιτς, γιορτάσαμε όλοι μαζί στον διαστημικό σταθμό.

Ευρωπα¨Ϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ένας ωραίος τρόπος να καλωσορίσουμε το 2020 και τη νέα δεκαετία. Έλεγα όμως ότι είχαμε και πολλές δουλειές, γιατί τις προηγούμενες εβδομάδες ετοιμαστήκαμε να απελευθερώσουμε το Dragon 19, το όχημα της Space X, που θα φέρει πίσω στη Γη όλα τα δείγματα που συγκεντρώσαμε στον σταθμό, τους προηγούμενους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!