Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ακτιβισμός στις Βρυξέλλες για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου
[Euronews]: Ακτιβισμός στις Βρυξέλλες για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου

[Euronews]: Ακτιβισμός στις Βρυξέλλες για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες έκανε μια αλλαγή στην Παρασκευή. Με μία…επιχείρηση της Greenpeace το κτίριο Berlaymont καλύφθηκε από ένα πανό για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου και τις ευθύνες της Ευρώπης.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να υπενθυμίσουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι επίσης υπεύθυνοι για την καταστροφή και τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, όπως και σε οποιοδήποτε οικοσύστημα, δεν είναι τυχαίες, είναι συνέπεια της αυξανόμενης κατανάλωσης σε αγαθά όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το φοινικέλαιο, η ξυλεία. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επίσης τη δύναμη να το τερματίσουν αυτό και να θέσουν σε εφαρμογή νέους κανόνες και κανονισμούς», είπε η Σίνι Ερεγε υπεύθυνη αγροτικής και δασικής πολιτικής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace.

Αν και χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίζουν την Ευρώπη από τον Αμαζόνιο, εκατομμύρια ζώα εκτροφής στην ΕΕ τρέφονται με εισαγόμενη σόγια, που καλλιεργείται στη Νότια Αμερική.

Η γη συχνά αποψιλώνεται και καίγεται για να δημιουργηθεί χώρος για παραγωγή.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρο τον Αμαζόνιο αρχίζουν να εξαπλώνονται σε παρθένο δάσος.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η καταστροφή μπορεί να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Πιο πρόσφατα, οι μεγαλύτεροι τροπικοί υγρότοποι στον κόσμο, το Pantanal, στο νότιο άκρο του τροπικού δάσους του Αμαζονίου επλήγησαν από πυρκαγιές.

Το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρονται και ξεχωριστά βιολογικά περιβάλλοντα στον κόσμο, που φιλοξενεί είδη όπως ιαγουάρους και υδρόχοιρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!