Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ακάρ: “Δεν θα επιτρέψουμε έρευνες του Nautical Geo νοτιοδυτικά της Κύπρου”
[Euronews]: Ακάρ: “Δεν θα επιτρέψουμε έρευνες του Nautical Geo νοτιοδυτικά της Κύπρου”

[Euronews]: Ακάρ: “Δεν θα επιτρέψουμε έρευνες του Nautical Geo νοτιοδυτικά της Κύπρου”

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ τις έρευνες του πλοίου Nautical Geo ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκία. “Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα, δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας”, είπε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι η πλευρά που κλιμακώνει την ένταση.

Μιλώντας στην έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς της του Πανεπιστημίου Πολεμικού Ναυτικού, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι “στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα, βρίσκοντας πολιτικές λύσεις μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και να διασφαλίσουμε ότι οι λαοί των δύο πλευρών ζουν με ασφάλεια και ευημερία επωφελούμενοι από τον πλούτο σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας”.

Αυτή, συνέχισε, είναι η ειλικρινής τους άποψη, η επιθυμία τους. “Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρίσκουν λογικές λύσεις στα προβλήματα. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες και λόγους”, υποστήριξε στη συνέχεια.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι καλεί τόσο τους πολιτικούς όσο και τους στρατιωτικούς ηγέτες στην Ελλάδα να δουν τα γεγονότα με κοινή λογική, προσθέτοντας ότι ορισμένοι πρώην στρατιωτικοί, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί το είδαν αυτό και ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν ότι η Τουρκία έχει δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!