Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο αγώνας για ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών
[Euronews]: Ο αγώνας για ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών

[Euronews]: Ο αγώνας για ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών

Οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών εξακολουθούν να υφίστανται, ιδίως στη Γαλλία.

Αυτό καταγγέλλει το φεμινιστικό ενημερωτικό δελτίο “Les Glorieuses”.

Σύμφωνα με αυτό, από την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ., είναι σαν οι Γάλλες γυναίκες να «εργάζονται δωρεάν» μέχρι το τέλος του έτους »λόγω αυτών των ανισοτήτων.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, η οποία υποχωρεί σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, το “Les Glorieuses” έχει υποβάλει αίτηση για να ζητήσει από τη γαλλική κυβέρνηση να συμπεριλάβει τις γυναίκες στο σχέδιο ανάκαμψης των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο.

«Σε αυτό το σχέδιο ανάκαμψης, ζητάμε συγκεκριμένα αύξηση των μισθών του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης και του διδακτικού προσωπικού που είναι τώρα στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας και που είναι ως επί το πλείστον γυναίκες. Και μια άλλη πρόταση που υποβάλλεται είναι να ρυθμιστούν οι κρατικές επενδύσεις, οι κρατικές επιδοτήσεις ή πρόσβαση σε δημόσιες αγορές και κρατικά εγγυημένα δάνεια σε εταιρείες που σέβονται πραγματικά την ίση αμοιβή» λέει η Ρεμπέκα Ανσελέμ που είναι οικονομολόγος και ιδρύτρια του Les Glorieuses.

Για το ζήτημα της ίσης αμοιβής, υπάρχει επείγουσα ανάγκη δράσης, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.

Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη που βασίζεται στα στοιχεία της Eurostat, με τον τρέχοντα ρυθμό, θα χρειαστούν στη Γαλλία περισσότερα από 1000 χρόνια για να ξεπεραστεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!