Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια στην Ευρώπη αλλά και χαλάρωση μέτρων
[Euronews]: Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια στην Ευρώπη αλλά και χαλάρωση μέτρων

[Euronews]: Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια στην Ευρώπη αλλά και χαλάρωση μέτρων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε για ακόμα μια φορά την Ευρώπη και τις φαρμακοβιομηχανίες να συνεργαστούν ώστε να προχωρήσουν πιο άμεσα οι εμβολιασμοί για την Covid-19 και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που δημιουργούν οι διαφορετικές μεταλλάξεις του νεου κορονοϊού.

O περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε εξήγησε: «Ο ιος εξαπλώνεται πιο γρήγορα και ετσι περισσότεροι άνθρωποι ασθενούν γρηγορότερα, κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα υγείας που είναι υπερβολικά επιβαρυμένο θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Δευτερον, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, υπάρχουν κάποιες αρχικές μελέτες ότι το νοτιαφρικανικό στέλεχος μπορεί να προκαλέσει λίγο περισσότερες προκλήσεις εκεί, αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι. Αλλά γι αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Παγκοσμίως έχουν καταμετρηθεί περίπου 4.000 διαφορετικές μεταλλάξεις, για αυτό και η Γαλλία με την Γερμανία ξεκίνησαν ελέγχους σε όσους ταξιδεύεουν με τρένο από την μια χωρα στην άλλη.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας και τους πρωθυπουργούς Τσεχίας και Δανίας απέστειλαν κοινή επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζητώντας οι Βρυξέλλες να ξεκινήσουν εγκαίρως διάλογο με τους παραγωγούς των επερχόμενων εμβολίων «με στόχο να προληφθούν πιθανά προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν».

Μεγάλη κουβέντα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται για το εμβόλιο της Astazeneca με την Ισπανία να προστίθεται στις χώρες που δεν θα το χορησήσουν στους ηλικίας άνω των 65 ετών πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!