Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το «άγνωστο» λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα
[Euronews]: Το «άγνωστο» λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

[Euronews]: Το «άγνωστο» λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Πλησιάζει νύχτα και στην απομονωμένη, δασώδη περιοχή κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δύο άντρες, που στέκονται ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματά τους με τα φώτα σβησμένα, φορτώνουν στο ένα από τα ΙΧ λίγες δεκάδες δοχεία, τα οποία καλύπτουν προσεκτικά με το κάλυμμα του χώρου της ρεζέρβας στο πορτ μπαγκάζ, τοποθετώντας από πάνω μια βαλίτσα. Ο ένας από τους δύο έχει ξεκινήσει νωρίτερα από την Αδριανούπολη κι ετοιμάζεται να επιστρέψει εκεί, προτού χαλάσει ο καιρός. Είναι Μάρτιος και οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άστατες.

Ο ένας άντρας συνεχίζει τη διαδρομή του προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο ύψος των Καστανιών. Περνάει τα σύνορα και ξεφορτώνει το κρυμμένο φορτίο του σε χώρο επί ελληνικού εδάφους, όπως έχουν κάνει κι άλλοι οδηγοί πριν από αυτόν. Λίγο αργότερα, τον χώρο προσεγγίζει ένα φορτηγό και γίνεται φόρτωση εκατοντάδων δοχείων. Αργά το βράδυ της επόμενης μέρας, το φορτηγό σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθήνας, όπου έχει κανονιστεί ραντεβού για την παράδοση κάποιων ποσοτήτων. Δύο και πέντε πάρκινγκ πιο κάτω, η διαδικασία επαναλαμβάνεται: το ίδιο φορτηγό σταματάει ξανά κι οι οδηγοί διαφορετικών ΙΧ φορτώνουν μερικά δοχεία ακόμα.

Παρότι ο ακριβής τρόπος με τον οποίο κάθε χρόνο καταλήγουν στην Ελλάδα μεγάλοι όγκοι παράνομων φυτοφαρμάκων, κυρίως από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, δεν είναι πλήρως ξεκάθαρος, ωστόσο το παραπάνω σενάριο, το οποίο περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικός, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, φαίνεται ότι δεν απέχει από την πραγματικότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!