Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Άγκυρα: Καταγγέλει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά εταιρίας της για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
[Euronews]: Άγκυρα: Καταγγέλει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά εταιρίας της για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

[Euronews]: Άγκυρα: Καταγγέλει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά εταιρίας της για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Κυρώσεις σε τρεις εταιρίες, μεταξύ των οποίων είναι μια τουρκική, επέβαλε την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί σύμφωνα με την ίδια ενέχονται σε παραβιάσεις του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που είχαν κηρύξει σε βάρος της Λιβύης τα Ηνωμένα Έθνη.

Την απόφαση κατήγγειλε με έντονο τρόπο η Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά λυπηρή».

«Σε μια στιγμή που καταβάλλονται προσπάθειες να μειωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, το να λαμβάνεται μια τόσο λαθεμένη απόφαση είναι εξαιρετικά λυπηρό», έκρινε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή δεν έχει «καμία αξία», κατά την άποψη της Άγκυρας.

Ειδικότερα, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε τρεις εταιρείες (μία με έδρα την Τουρκία, μία με έδρα την Ιορδανία και μία με έδρα το Καζακστάν) και δύο Λίβυους για παραβιάσεις του εμπάργκο, δήλωσαν στις Βρυξέλλες διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία εντός δικαιοδοσίας ΕΕ θα παγώσουν και δεν θα μπορούν πλέον να έχουν σχέσεις με εταιρείες χωρών-μελών της ΕΕ, ούτε πρόσβαση στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Η ΕΕ έχει αναπτύξει τη ναυτική αποστολή Ειρήνη στην περιοχή, για να επιτηρεί την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Αυτή επέτρεψε να «τεκμηριωθούν» πολλές περιπτώσεις παραβίασης του εμπάργκο που διαπράττονται από την Τουρκία, σύμφωνα με διπλωμάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!