Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γ. Αγγελοπούλου: Κάλεσμα στους ομογενείς των ΗΠΑ να συμμετέχουν στους εορτασμούς για το 1821
[Euronews]: Γ. Αγγελοπούλου: Κάλεσμα στους ομογενείς των ΗΠΑ να συμμετέχουν στους εορτασμούς για το 1821

[Euronews]: Γ. Αγγελοπούλου: Κάλεσμα στους ομογενείς των ΗΠΑ να συμμετέχουν στους εορτασμούς για το 1821

Πρόσκληση να συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση και, παράλληλα, να στηρίξουν την Ελλάδα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, απηύθυνε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προς τους Ομογενείς των ΗΠΑ. Μιλώντας στο 30ο συνέδριο της οργάνωσης «Leadership 100», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι «ο κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι αντιμετωπίζοντας μια πρωτόγνωρη πανδημία η οποία επιδρά στη διεθνή οικονομία και στην κοινωνική σταθερότητα. Σε αυτές τις περίπλοκες συνθήκες το έθνος μας ενώνεται για να γιορτάσει τη δισεκατοντηρίδα της σύγχρονης Ελλάδας».

Το φετινό πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο του οποίου απηύθυναν, επίσης, μηνύματα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η «Leadership 100» είναι μια ομάδα επιφανών μελών της Ομογένειας των ΗΠΑ και άλλων υποστηρικτών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι οποίοι με τις δωρεές τους στηρίζουν το κοινωφελές έργο της Αρχιεπισκοπής.

Αναφερόμενη στο έργο και τη δραστηριότητα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι η επιτροπή έχει στόχο να δημιουργήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για την εμβληματική επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!