Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αυστραλία- κορονοϊός: Νέα εστία μολύνσεων εμφανίστηκε στην Αδελαΐδα
[Euronews]: Αυστραλία- κορονοϊός: Νέα εστία μολύνσεων εμφανίστηκε στην Αδελαΐδα

[Euronews]: Αυστραλία- κορονοϊός: Νέα εστία μολύνσεων εμφανίστηκε στην Αδελαΐδα

Νέα εστία του κορονοϊού εμφανίστηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, μια πόλη όπου δεν είχε αναφερθεί σημαντικός αριθμός κρουσμάτων εδώ και επτά μήνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Αδελαΐδα, είχε αναφέρει μόλις τέσσερα κρούσματα covid-19 την Κυριακή στην πόλη αυτή, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 17 σήμερα. Πρόκειται για τη σημαντικότερη εστία στην Αδελαΐδα από τον Απρίλιο.

“Δεν θα σταματήσουμε να έχουμε νέες μολύνσεις”, δήλωσε η αρμόδια για την Υγεία της πολιτείας, η Νίκολα Σπάριερ μιλώντας στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC.

Είναι “απολύτως ξεκάθαρο”, εξήγησε η Σπάριερ, ότι η εστία συνδέεται με ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν σε καραντίνα άτομα που επέστρεφαν στην Αυστραλία από το εξωτερικό, όπου εργαζόταν ένας από τους ανθρώπους που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οι αξιωματούχοι της Αδελαΐδας πήραν αμέσως μέτρα για τον περιορισμό της εστίας, καλώντας εκατοντάδες ανθρώπους να παραμείνουν σε καραντίνα και κλεινοντας σχολεία και επιχειρήσεις.

Την τελευταία φορά που είχε εντοπιστεί εστία μολύνσεων covid-19 στη Νότια Αυστραλία ήταν τον Αύγουστο. Τότε οι αρχές είχαν λάβει, όπως και τώρα, άμεσα και δραστικά μέτρα για να την περιορίσουν.

Όμως αυτή τη φορά υπάρχει φόβος εξάπλωσης των μολύνσεων και σε ευάλωτους πληθυσμούς , διότι μεταξύ των θετικών στον κορονοϊό είναι ένας δεσμοφύλακας και ένας εργαζόμενος σε οίκο ευγηρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!