Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αυστραλία: «Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση»
[Euronews]: Αυστραλία: «Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση»

[Euronews]: Αυστραλία: «Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση»

Σε δραματικούς τόνους, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ενημέρωσε μεσω τηλεοπτικού μηνύματος τους συμπατριώτες του για μια «εν εξελίξει σοβαρή απειλή», όπως την χαρακτήρισε, η οποία προέρχεται από «κρατικό παράγοντα με εξελιγμένες δυνατότητες», τον οποίο πάντως απέφυγε να κατονομάσει.

«Αυτή η δραστηριότητα στοχεύει αυστραλιανούς οργανισμούς από πολλούς τομείς, ανάμεσά τους όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησης, την βιομηχανία, πολιτικούς οργανισμούς, την εκπαίδευση, την υγεία, παρόχους σημαντικών υπηρεσιών και διαχειριστές κρίσιμων υποδομών. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κρατικοί παράγοντες που μπορούν να εμπλακούν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, και είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ότι εμπλέκεται κρατικός παράγοντας με πολύ σημαντικές δυνατότητες», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Οι υπηρεσίες άμυνας στον κυβερνοχώρο απέτρεψαν “πολλές” απόπειρες πειρατείας, αλλά η προστασία απαιτεί “επιμονή και επαγρύπνηση”, πρόσθεσε.

«Θέσαμε αυτό το ζήτημα σήμερα όχι για να εγείρουμε ανησυχίες στο κοινό, αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό», δήλωσε ο κ. Μόρισον.

Το 2019 οι αυστραλιανές μυστικές υπηρεσίες έδειξαν την Κίνα για την κυβερνοεπίθεση στο κοινοβούλιο της χώρας. Επισήμως η Κανμπέρα δεν είχε επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και διαψεύσει, τις πληροφορίες.

Πρόσφατα οι σχέσεις με το Πεκίνο επιδεινώθηκαν όταν η Αυστραλία τάχθηκε υπέρ της θεωρίας ότι η Κίνα ευθύνεται για το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Το Πεκίνο, σε αντίποινα, επέβαλε δασμούς στο αυστραλιανό κριθάρι, σταμάτησε τις εισαγωγές βοείου κρέατος και προειδοποίησε τους Κινέζους πολίτες για τους «κινδύνους» ενός ταξιδιού στην Αυστραλία για τουρισμό ή για εκπαιδευτικούς λόγους, λόγω ρατσιστικών περιστατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!