Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αφγανιστάν: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για την ειρήνη
[Euronews]: Αφγανιστάν: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για την ειρήνη

[Euronews]: Αφγανιστάν: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για την ειρήνη

Μια μέρα μετά την 19η μαύρη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν στην Ντόχα του Κατάρ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν με τον στόχο να δοθεί ένα τέλος σε ένα πόλεμο διάρκειας σχεδόν δύο δεκαετιών εξαιτίας του οποίου δεκάδες χιλιάδες έχουν σκοτωθεί.

Λόγω της κατάστασης οι ΗΠΑ έχουν εγκλωβιστεί στην μακροβιότερη στρατιωτική τους συμπλοκή στο εξωτερικό.

«Νομίζω ότι όλοι όσοι κάθονται εδώ σήμερα γνωρίζουν ότι χρειάστηκε πολύ δουλειά και θυσία για να φτάσουμε σε αυτη τη στιγμή, και θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη σκληρή δουλειά και θυσία για να το κρατήσουμε ζωντανό και για να το αξιοποιήσουμε ώστε οι συνομιλίες να καταλήξουν σε βιώσιμη ειρήνη. Όλος ο κόσμος θέλει να επιτυχείτε και βασίζεται στην επιτυχία σας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Αναλυτές τονίζουν ότι αν και η παρουσία των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι επίτευγμα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος προς την ειρήνη θα είναι εύκολος.

«Θέλουμε να δώσουμε στο λαό του Αφγανιστάν τη διαβεβαίωση ότι με πλήρη ειλικρίνια συνεχίζουμε την διαπραγμάτευση για την ειρήνη και προσπαθούμε για την ειρήνη και την ηρεμία, θα ανοίξουμε το δρόμο στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ο διαπραγματευτής των Ταλιμπάν επανάλαβε το αίτημα του κινήματός του για ένα «ισλαμικό σύστημα» στο Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!