Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αφγανιστάν: Η μειονότητα των Χαζάρα φοβάται τους Ταλιμπάν
[Euronews]: Αφγανιστάν: Η μειονότητα των Χαζάρα φοβάται τους Ταλιμπάν

[Euronews]: Αφγανιστάν: Η μειονότητα των Χαζάρα φοβάται τους Ταλιμπάν

Μετά την επικράτηση τους στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν προσπαθούν να πείσουν πως είναι μετριοπαθείς και πως δεν θα βλάψουν όσους εφαρμόζουν τους νέους νόμους. Όμως τα μέλη της μειονότητας των Χαζάρα αγωνιούν για το μέλλον και υποστηρίζουν πως δεν είναι ασφαλείς.Χιλιάδες έχουν βρει καταφύγιο στη Νατζάφ του Ιράκ, όμως δηλώνουν πως φοβούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο Σείκ Μοχάμεντ δεν εμπιστεύεται τους Ταλιμπάν, δεν πιστεύει πως έχουν αλλάξει.

«Πριν από μια εβδομάδα τηλεφώνησα στην οικογένειά μου. Μου είπαν ότι φοβούνται τους Ταλιμπάν, επειδή πλέον μια γυναίκα δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι χωρίς τον άντρα της» δήλωσε ο φοιτητής Σείκ Μοχάμεντ.

Όσοι συνεχίζουν να ζούν στην Καμπούλ υποστηρίζουν πως μέχρι στιγμής, οι Ταλιμπάν δεν τους έχουν πειράξει. Όμως η ακραία φτώχεια και η έλλειψη προοπτικής οδηγούν πολλούς στην απόφαση να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Βεβαίως το νέο καθεστώς καθιστά δύσκολη την έξοδο την χώρα .

«Οι Ταλιμπάν δεν μας σκοτώνουν, όμως είναι καλύτερο να πεθάνουμε παρά να ζούμε έτσι. Δεν μας έχουν βλάψει, αλλά δεν υπάρχουν δουλειές. Οπότε τι να κάνουμε, πως θα νικήσουμε την πείνα μας;» δήλωσε ο Σουλειμάν, μέλος της μειονότητας των Χαζάρα.

Υπολογίζετε πως το 15% των κατοίκων ανήκουν στην μειονότητα των Χαζάρα. Χιλιάδες έχασαν την ζώη τους όταν πριν από χρόνια οι Ταλιμπάν κυβέρνουσαν το Αφγανιστάν .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!