Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αφγανιστάν: Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια ξένοι υπήκοοι
[Euronews]: Αφγανιστάν: Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια ξένοι υπήκοοι

[Euronews]: Αφγανιστάν: Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια ξένοι υπήκοοι

Οι 200 αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν με τσάρτερ αεροπλάνο από την Καμπούλ βρίσκονται τώρα στη Ντόχα.

Αυτή ήταν η πρώτη τόσο μεγάλης κλίμακας αποχώρηση από τότε που οι αμερικανικές και άλλες δυνάμεις ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Προσπαθούσαμε δέκα είκοσι μέρες (να φτάσουμε στο αεροδρόμιο) αλλά κανείς δεν μπορούσε να μας βοηθήσει, θα πηγαίναμε αλλά υπήρχαν πυροβολισμοί και έτσι πηγαίναμε και μετά επιστρέφαμε», λέει ένας πολίτης με αμερικανική πράσινη κάρτα.

«Το αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει ήδη καταστραφεί, τίποτα δεν μένει για τους ανθρώπους εκεί δυστυχώς, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους Καταριανούς γιατί έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο», δηλώνει ένας επιβάτης με καναδικό διαβατήριο.

Μεταξύ των επιβατών υπήρχαν περίπου 100 Αμερικανοί πολίτες και Βρετανοί, Γερμανοί, Ούγγροι και Καναδοί.Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ και η υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Σίγκριντ Κάαγκ ευχαρίστησαν το Κατάρ για τη διευκόλυνση της πτήσης, ενώ επιβεβαίωσαν ότι επέβαιναν 13 Βρετανοί πολίτες και 13 Ολλανδοί υπήκοοι.

Ευχαριστίες στο Κατάρ ήρθαν και από τον Λευκό Οίκο που χαρακτήρισε τους Ταλιμπάν συνεργάσιμους σε σχέση με την εκκένωση.

«Χαιρετίζουμε τη συνεργασία των Ταλιμπάν για τη διευκόλυνση αυτής της πτήσης ως μέρος της δέσμευσής τους να επιτρέψουν σε όσους διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγουν εάν το επιλέξουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!